A Mol 610 forinttal, 4,59 százalékkal, 13 900 forintra erősödött, 10,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 11 forinttal, 0,21 százalékkal, 5339 forintra csökkent, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,95 százalékkal, 423 forintra nőtt, forgalma 729,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 73 forinttal, 1,82 százalékkal, 4083 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az MTI-nek elmondta: a Mol délig a BÉT forgalmának 80 százalékát adta, a nap végére zárkózott fel hozzá az OTP és a Richter. Az olajipari társaság papírjainak kimagasló teljesítménye az igazgató szerint négy-öt támogató körülmény együttállásának köszönhető.

Egyik az, hogy az Erste AG 17 400 forintig célárat emelt a Molnál, vételi ajánlással, az "erős fundamentumok, pozitív jövőkép" miatt - mondta. Az Erste Befektetési Zrt. igazgatója szerint a banki ajánlások kezdenek ebben a tartományban összegyűlni, ami szép növekedési potenciált jelent a papírnak - jegyezte meg.  Kitért arra is, hogy a finomítói profit hordónként 8 dollárra nőtt a tavalyi átlagos 1,9 dollárról. Hozzátette: további kedvező körülmény Magyarország pozitív megítélése és az, hogy a befektetők a Molhoz hasonlóan magas osztalékot fizető papírokat keresik. Továbbra is tart a január közepén indult látványos érdeklődés a magyar papírok iránt - jegyezte meg.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!