Mérséklődést hozott a nyugat-európai tőzsdék számára a keddi kereskedés. A lejtmenet élén a technológiai, azon belül is a chiprészvények álltak: a Texas Instruments ugyanis a vártnál gyengébb előrejelzést adott az elkövetkező időszakra, a UBS pedig leminősítette a holland ASML részvényét. A szektortárs STMicro részvénye szintén a mélybe zuhant, az Infineon azonban lefékezte a kezdeti esést és végül minimális emelkedéssel tudta befejezni a napot. A frankfurti börze legnagyobb vesztese egyébként a Volkswagen lett, mivel a cég profitriadót fújt az év eleji harmatgyenge eladási mutatók következtében. Pedig az autógyártó-szektor a dráguló olaj ellenére is felfelé igyekezett, már ami az árfolyamokat illeti: a DaimlerChrysler és a Renault is stabil nyereséggel fejezte be a napot. A BASF AG ellenben hiába ajánlotta fel, hogy 30 centtel 1,70 euróra emeli éves osztalékát, a vegyipari papír így is két százalékot veszített értékéből. Hasonlóan nagyot esett az Electrolux árfolyama is, pedig a hűtőgépeiről ismert svéd cég részvényét felminősítette a Credit Suisse First Boston.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!