A CIG közgyűlésén a hivatalos napirend előtt Horváth Béla tájékoztatja a részvényeseket egy a színpadon elhelyezett kis diófa mellől. Elmondta, az életbiztosítás olyan, mint a diófa, a hetedik évtől hoz termést. Szavaiból kiderült, a CIG részvényét még mindig olcsónak tartja. A CIG 2013-ban nemzetközi részvénykibocsátásra készül.

Horváth elmondta, a cég 40 millióval szállt be Overdose-ba, így a cég örül a versenyló vasárnapi sikereinek.

Járai Zsigmond, a felügyelő bizottság elnöke kiemelte, 2010-ben minden negyedik életbiztosítást a CIG adott el.

A közgyűlésen 62,8 százaléknyi részvényes jelent meg, de kisrészvényesek alig mentek el. A mintegy 30 részvényes főleg az alapítók közül kerül ki, a terem szinte üres. Írásos anyag nem áll rendelkezésre a közgyűlésen, mindent fel fognak olvasni.

Járai ismerteti a személyi változásokat: a japán alap részesedése 10-ről 3 százalékra csökkent, ezért Berény Róbert távozik az it-ből, Tzvetkov Julián pedig az fb-ből. Móricz Gábor az fb-tagságáról mondott le, mivel nem fér össze Concorde-tulajdonosi pozíciójával. Az igazgatóságban maradt 4 fő ingyen látja el megbizatását, kivéve Horváth Béla elnököt, aki évi 100 ezer euró díjazásban részesül.

Az fb-be javasolják Asztalos Lászlót, a PSZÁF Felügyeleti Tanácsának volt tagját és Solymár Attila részvényest, sikeres értékesítőt. Az fb-tagok ülésenként ezer euró díjat kapnak, ha részt vesznek az üléseken.

A közgyűlés elfogadta a magyar számvitel szerint 4,88 milliárdos illetve a nemzetközi számvitel szerint 6,4 milliárdos mérleg szerinti veszteséget tartalmazó beszámolókat.

A biztosító könyvvizsgálatát továbbra is a KPMG látja el évi 28 millió forintért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!