Hiába jelentkeztek a vártnál kevesebben első ízben munkanélküli ellátásért a múlt héten az USA-ban, a befektetőket ez csak átmenetileg lelkesítette fel. A kereskedés félideje előtt a DJIA és a Nasdaq Composite 0,3, az S&P-500 0,1 százalékos mínusznál járt. A Bloomberg beszámolója szerint a hangulatváltásban az is szerepet játszhatott, hogy felerősödtek a spanyol költségvetési deficittel kapcsolatos aggodalmak. Az El Economista arról tudósított ugyanis, hogy egy spanyolországi bírósági ítélet nyomán az államnak vissza kellhet fizetnie 5,1 milliárd eurónyi, törvényellenesen beszedett forgalmi adót. A Dow-komponensek között a Boeing részvényei ugyanakkor tempósan emelkedtek, miután a repülőgépgyártó közölte, hogy a növekvő megrendelések okán megduplázza a kínai alkatrészgyártó üzemében dolgozók számát. A Hewlett-Packard papírjai szintén erősödtek, miután alulmaradt a Dell-lel szemben az adatbázis központokkal foglalkozó 3Par nevű cég felvásárlásáért folytatott harcban.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!