Tegnap a Citigroup elemzője még vételről tartásra minősítette le az Egis-t, azonban ma már tartásról eladásra rontotta a gyógyszergyártóra vonatkozó ajánlását. A leminősítés oka, hogy az Egis második negyedéves eredménye csalódásra ad okot, mivel alacsonyabb lett, mint a Citigroup konszenzus alatti várakozása. Az adó és kamatfizetés előtti 2,6 milliárd forintos eredmény csak 4 százalékos növekedést mutat éves szinten, szemben a Citi 2,9 milliárd forintos előrejelzésével és a 3,3 milliárdos piaci konszenzussal. A 19 milliárd forintos árbevétel is alatta maradt a várakozásoknak, mivel az Egis az orosz piacon csak 13 százalékos mértékű exportárbevétel-növekedést tudott elérni (várt: +20%), ami jelentősen elmarad a Richter 54 százalékos exportnövekedésétől. A Citigroup elemzője szerint az Egis jelenleg 18,9-es P/E-en forog és a tényleges növekedési potenciál tökéletesen be van árazva az árfolyamában, ami egyébként 2005 januárja óta 211 százalékot emelkedett. A 2006 második negyedévében beszűkülő marzsok és az alacsonyabb orosz piaci növekedés miatt az Egis 12 hónapos 37 000 forintos célárát 33 000 forintra csökkentette a Citigroup. A piaci ár: 32 575 forint.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!