Csak a Mol tudott emelkedni

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,4 százalékos emelkedéssel, 35 996 ponton zárt szerdán - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. szeptember 26. szerda, 19:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A részvénypiac forgalma 7,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Csépai Miklós, a Gránit Bank Treasury értékesítési vezetője az M1 csatornán elmondta: a befektetők az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed esti kamatdöntésére figyelnek. A szakértő szerint a piacok a szerdai kamatemelést már beárazták, annak várhatóan nem lesz komolyabb hatása, érdekesebb lehet, hogy a decemberi kamatemelésről, illetve a jövő évi lépésekről közöl-e valamit a Fed.

A nemzetközi hangulatnak megfelelően a hazai részvényindex hullámzott, végül kisebb pluszban zárt, a vezető részvények közül csak a Mol tudott emelkedni - jelezte.

A Mol 52 forinttal, 1,82 százalékkal 2910 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,10 százalékkal 9840 forintra csökkent, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,13 százalékkal 394 forintra esett, forgalma 322,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,39 százalékkal 5090 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK