A New York-i tőzsdenyitáskor a mutatók hamar a nyugat-európai kollégák nyomába indultak, zárásra ugyanakkor már visszafogott pluszban álltak. A geopolitikai és olajfélelmeket a jó makroadatok alig tudták ellensúlyozni, pedig az építőipari kiadások és a feldolgozóipari menedzserindex is jobban alakult a vártnál. A Viacom elnökének váratlan távozása több mint háromszázalékos mínuszba taszította kezdetben a részvény árfolyamát, ám a látványos hátrány hamar eltűnt. A General Electric bejelentette, hogy negyedmilliárd dollárért megveszi a BHA Group Holdingsot: ezzel némileg visszarántotta saját részvényeinek jegyzését, s a magasba lökte az utóbbiét.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!