A nyersanyagárak hajnali emelkedése felfelé segítette az ausztrál bányatársaságok részvényeit. A BHP Billiton 0,5 százalékkal, a Rio Tinto 0,8 százalékkal került feljebb.

A jen tovább erősödött a dollárral szemben, erre eséssel reagáltak a japán exportcégek. A Nissan 1 százalékot meghaladó mértékben veszített érétkéből, a Toyota pedig 0,5 százalékkal csökkent. A Chubu Electric Power több mint 10 százalékot szakadt arra a hírre, hogy az ország miniszterelnöke arra tett javaslatot biztonsági okok miatt zárják be a vállalat egyik atomerőművét.

Szolidan korrigálni kezdte a múlt heti eséseit az olaj, ennek köszönhetően a kínai olajkitermelő a Cnooc 1,7 százalékos a PetroChina pedig 1,9 százalékos pluszt mutat a hongkongi parketten. Az ingatlanfejlesztők sem voltak sokkal lemaradóak, a China Overseas Land & Investment közel 3 százalékkal, a China Resources Land több mint 4 százalékkal került feljebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!