Nem tudta folytatni a hétfői lendülettel a magyar tőzsde: a BUX 0,2 százalékos mínusszal, 23 115 pont alatt zárt a hét második napján azt követően, hogy a nyitás után még 23 400 pont fölött is állt az irányadó mutató.

A felemás külföldi tőzsdei gyorsjelentések, valamint a gyenge tengerentúli makroadatok hatására elbizonytalanodó hangulatban a pesti tőzsdeindex teljesítménye a térségben a gyengébbek között volt.

A BUX egyébként a nap nagy részében a pozitív tartományban tartózkodott, ami alól csak délelőtt egy pár perces periódus, valamint a kereskedés utolsó fél órája volt kivétel. A forgalom valamivel 20 milliárd forint fölött alakult.

A blue chipek között a Richter - nyilván kiváló gyorsjelentésének hatására is 1,8 százalékkal erősített, így a zárásban kereken 46 ezer forintot ért a gyógyszergyár részvénye. A gyógyszerpapír a második legjelentősebb forgalmat generálta kedden.

Ennél nagyobb drágulást csak a nem egészen 30 millió forintos forgalmat teljesítő Danubius ért el, illetve az alig kereskedett Forrás-papír.

A Richter szektortársa, az Egis is jól teljesített, árfolyama közel másfél százalékkal nőtt.

Az OTP a várakozásokkal szemben fél százalékot valamivel meghaladó gyengüléssel fejezte be a napot, amelynek végén 5520 forinton adták-vették.

A Mol és az Mtelekom árfolyama egyaránt valamivel több mint 1 százalékkal maradt el a nap végén a hétfőn kialakult szinttől. Az olajpapír 20 495, a távközlési részvény pedig 680 forinton fejezte be a kereskedést.

A mérhető forgalmű részvények között az előző napinál magasabban jegyezték az FHB-t és az Econetet, míg a KEG és a Phylaxia négy százalékot közelítő gyengülést szenvedett el.

A befektetőket nem hozta tűzbe, hogy középtávon vételre ajanlotta az RFV részvényeit az Equilor; és a BIF-ben zajló vezetőségi változások sem eredményeztek érzékelhető forgalmat a papíroknál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!