Csak a Richtert vitték

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,4 százalékos emelkedéssel 22 195 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,814 milliárd forint volt.
MTI, Napi.hu, 2015. október 27. kedd, 18:01
Fotó: Napi.hu

A vezető részvények a Mol kivételével erősödtek a hétfői záráshoz képest. Horváth Ákos, az Erste Befektetési Zrt. elemzője szerint kedden érdemi piaci mozgás nem volt a BÉT-en. Egyedül a Richter papírját vásárolták a befektetők, mivel úgy ítélték meg, hogy ebben a gyógyszeripari részvényben lehet potenciál hosszabb távon. Ezt mutatja, hogy a Richter forgalma csaknem a felét adta kedden a BÉT forgalmának - tette hozzá.

A Mol egyedüli blue chipként  0,2 százalékkal 13 200 forintra esett 413,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények az előző napi zárószintnél hajszálnyival zártak feljebb 5742 forinton, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékkal 384 forintra nőtt, forgalma 756,2 millió forint volt.

A Richter 1,7 százalékkal 4850 forintra drágult 4,2 milliárd forintos forgalomban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK