Bár a kedden este nyilvánosságra hozott, a vártnál jóval kedvezőbb magyar államháztartási adatra, illetve a szerda reggeli hazai munkaerőpiaci jelentésre sem reagált érdemben szerda reggel a forint, a hazai deviza eurójegyzése csökkenésnek indult a délután közölt amerikai makroszámok hatására. Az ISM szolgáltatóipari teljesítményindexe ugyan a várakozásoknál kisebb mértékben emelkedett, ám így is a szektor decemberi bővülését jelzi. A Commerzbank szakembere, Karsai Péter szerint a régiós devizák árfolyamának mozgását továbbra is a nemzetközi hangulat, közelebbről a dollár árfolyam-ingadozása határozza meg. Az euró/forint szerdán a 270,30-268,60-as sávban mozgott, a délután a sáv alján tartózkodott. A forint 0,3 százalékos erősödéséhez fogható teljesítményt nyújtott a térségben a cseh korona is, ám a tengerentúli lendület a zloty euróval szembeni pozícióján érdemben nem változtatott. Szerda délután a dollárért 186,75 forintot, a svájci frankért 181,30 forintot kértek a bankközin, az euró/dollár árfolyama a keddi zárószintek közelében, 1,4370-en állt. Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank tradere szerint 267,50 fölött várható az euró/forint keresztárfolyama a következő napokban, ám valószínűbb, hogy a kurzus visszatér a 270 közeli szintekre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!