A kisebb papírokat követő BUMIX ellenben megbokrosodott, a világon uralkodó trenddel szemben 1,3 százalékkal 1033 pontra ugrott. A befektetők azonban a kánikulát kihasználva inkább szabadságra használhatják ki augusztus utolsó napjait, a részvény szekció forgalma ugyanis elég aszályosan alakult, alig haladta meg a 4,6 milliárd forintot.

A vezető papírok közül a Mol szerepelt a leggyengébben, az olajpapír 1,15 százalékkal 16 300 forintra rontott. Az OTP a záró szakasz felkötésének köszönhette, hogy megúszta 0,4 százalékos mínusszal, így a bank részvényeire 3630 forinton születtek az utolsó kötések. A Telekom csaknem fél százalékos mínusza azonban 419 forintos záróárat jelentett, míg a Richter 0,9 százalékkal lejjebb kerülve 39 600 forinton búcsúzott.

Szektortársa, az Egis ellenben valósággal szárnyalt. A kisebbik gyógyszergyártó papírjainak jegyzése szinte egész nap a pozitív tartományban mozgott, az utolsó fél órában azonban még megtépték, így végül 3,6 százalékkal 17 000 forintra erősödött. A mérhető forgalmú kisebbek közül limittel zuhant a Hybridbox 31 forintra, míg az Est Media 11,5 százalékkal 29-re javított. A likviditási félelmek által övezett E-Star 3,3 százalékos esést követően 376 forinton állította be új historikus mélypontját.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!