Csak az OTP-ben tartottak ki végig a vevők

Erősödéssel zárt a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe kedden, de ez szinte kizárólag az OTP 3 százalékos szárnyalásának volt köszönhető, a többi blue chip felemás teljesítményt mutatott. Az utolsó pillanatig a Richter is jól állt, majd a zárásban három százalékot estek a gyógyszerpapírok.
Beke Károly, 2013. március 5. kedd, 17:13
Fotó: Napi.hu

A keddi kereskedés végére 18 836 pontig emelkedett a BUX index, ez 1,2 százalékkal volt magasabb a hétfői záróértéknél. A forgalom átlagos volt, kicsit több mint 10 milliárd forint cserélt gazdát.

A vezető részvények felemás napot mutattak, csak az OTP-nek volt köszönhető, hogy nem lett mínuszos a nap vége. A bankpapírok 3,05 százalékos erősödés után 4803 forinton fejezték be a kereskedést, ezzel szinte egyedüliként lógtak ki felfelé a sorból. A pozitív oldalt erősítette a Mol is, mely 1,1 százalékkal 17 150 forintig drágult, a Magyar Telekom viszont 1,5 százalékos visszaesés után 405 forintért cserélt gazdát.

A gyógyszergyártókba is beleadtak a nap végére, a Richter 34 350 forintos árfolyama 0,4 százalékkal volt alacsonyabb a hétfőinél, míg az Egis 0,45 százalékkal 18 870 forintra esett vissza. Érdekesség, hogy a Richter néhány perccel a zárás előtt még 2,5 százalékos pluszban volt, majd onnan rántották vissza a végén.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK