Csak az OTP-nek ment hétfőn

Egyetlen papír húzta felfelé a BUX-ot, ami mögött azért hír is volt.
Deák Bálint, 2013. február 18. hétfő, 17:10
Fotó: Napi.hu

Az amerikai elnök napja miatt nem kereskedtek hétfőn az amerikai tőzsdéken, így a vezető indexek iránymutatásnélkül maradtak. Mindez főleg a forgalom hagyott nyomott a magyar tőzsdén, hiszen a szokás szerint legnagyobb forgalmat mutató OTP is alig néhány milliárd forintos üzletkötést tudhatott maga mögött. Ez volt ugyanakkor a négy nagy papír közül a húzó erő. Az elmúlt hetekben amúgy is leginkább kedvelt részvénynek jó hírt jelentett, hogy a kormány azt tervezi, hogy acsökkenti a bankadó mértékét, ha több hitelt ad egy bank. A tőkáével jól elátott OTP számára ez nagyon jó hír, így ennek hatására több mint 2 százalékos pluszban forgott szinte egész nap a részvény. Végül 2,5 százalékkal 4877 forintra drágult a részvény értéke.

Tovább szenved viszont a többi nagypapír. A Mol esetében a csökkenő olajár sem jelent túl jót így nem tudott a 200 napos mozgóátlag közeléből elpattani a részvény. A nap végén ugyan a hétfői maximuma közelében zárt, ez is azonban csupán 17 585 forintos árat jelentett, ami 0,7 százalékos pluszt takart.

A Richter részvényében sem igen lát a befektetők többsége fantáziát még ezen a szinten sem, ennek köszönhetően az árfolyam csupán 0,4 százalékkal 34 600 forintra drágult. Ezzel szemben a favirotnak számító Egis tovább száguldott, árfolyama 2,5 százalékkal 19 300 forintra emelkedett a hét első napján.

A Magyar Telekom esetében sincsenek túl nagy vevők, úgy látszik az osztalék csökkentése miatti félelem még mindig ott van a befektetők szívében. Ez a részvény is csupán 0,3 százalékkal drágult, ami 393 forintos értéket takart.

A BUX így 1,4 százalékot emelkedve 19 076 ponton fejezte be a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK