Csak megközelítette a 300 forintot az euró

Napközben nagyon közel járt a forint a 300-as euró szinthez, azonban a nap végi jó hangulat végül lehúzta az árfolyamot.
Deák Bálint, 2013. március 5. kedd, 17:53
Fotó: Napi.hu

Nagyot fordult a hangulat a világban keddre ennek hatására kicsit erősödött az euró a dollárral szemben, igaz ez csak arra volt elég, hogy az árfolyam az 1,30-as szintet felfelé áttörje egy kicsit. A forint ugyanakkor szinte teljesen kimaradt a jó hangulatból és e miatt a régió leggyengébb devizája volt. Napközben már 299 felett is járt az árfolyam végül azonban a 300-as szint tesztje elmaradt, délutábra ugyanis 298 közelébe csúszott vissza az árfolyam. Mindez azonban nem jó jel, jól látszik, hogy a forintot teljesen külön kezelik a befektetők. mindez azt jelentheti, hogy egy új sávba 297 és 303 forint közzé emelkedhet az euró ára mindaddig amíg a jegybank új vezetése egy világos jövőképpel nem áll a befektetők elé.

A forint így nem jól teljesített a svájci frankkal szemben sem, egy frankért délután 243 forintot kellett ugyanis fizetni. A dollár egysége pedig 229 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK