A tengerentúlon a kereskedés elején nem mutattak számottevő elmozdulást a főbb részvényindexek, a Dow Jones és a Nasdaq stagnálva nyitott, és később sem következett be érdemi változás. A Dow-komponensek közül gyengén szerepelt a Microsoft és a JP Morgan Chase & Co. Mint ahogyan már megszokhatták a befektetők, erre a napra is jutott jó néhány felvásárlási történet, ezúttal az MGM Mirage árfolyama ugrott meg közel 30 százalékkal, miután a milliárdos Kirk Kerkorian érdekeltségi körébe tartozó Tracinda Corp. tárgyalásokat kezdett az MGM két Las Vegas-i kaszinójának megvételéről. A Staples 12 százalékkal növelte nyereségét, és 8 százalékkal árbevételét, amire a részvény árfolyama több mint kétszázalékos eséssel reagált. A Dow Jones végül 0,02 százalékkal, 13 539 pontra csúszott vissza, a Nasdaq 0,36 százalékkal, 2588 pontra nőtt, míg a Standard & Poor’s–500 pedig 0,06 százalékkal, 1524 pontra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!