A HVG tavaly márciusban közölte, hogy a Reálszisztéma anélkül vett egyik ügyfelének a Business Telekom (BTel) részvényeiből, hogy arra megbízást adott volna, a brókercég ügyvezető igazgatója, Kruchióné Marsi Piroska még hevesen cáfolt, azt állítva, egyetlen ügyfél vádaskodásáról van szó. Ám a Magyar Nemzeti Bank november elején felügyeleti biztost rendelt ki a Reálszisztémához. Mára kiderült: korántsem elszigetelt esetről van szó, hiszen több magánszemély is feljelentést tett, s azok alapján a rendőrség nyomoz - írja  a Világgazdaság.

A gyanú szerint a Reálszisztéma hamis magánokiratot használt fel, folytatólagosan és üzletszerűen jelentős értékre csalt és sikkasztott. Az egyik ügyfélnek például felajánlották, ha a tőzsdei ár 80 százalékán vásárol BTel-részvényt, a papírokat a későbbiekben havi 4 százalékos felárral a Reálszisztéma visszavásárolja. Méghozzá abból a haszonból, amely azáltal keletkezik, hogy a BTel részvényeit bevezetik a frankfurti tőzsdére, és az követően azok árfolyama 6-9 hónapon belül kilő. Ám ennek bedőlve hiába vett az egyik kliens 2013-ban 35 millió forintért BTel-részvényeket, azokat a Reálszisztéma a 2014. április 30-án megjelölt napon nem vásárolta vissza. Ráadásul a károsult rájött arra, hogy fiktív árbevételi adatokkal megtévesztették.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!