Csalódással indul a gyorsjelentési szezon az USA-ban

Megkezdődött az amerikai vállalatok szokásos negyedéves gyorsjelentési szezonja, a sort hagyományosan az Alcoa nyitotta, az alumíniumipari óriás az elemzői várakozásokat alulmúló eredményről számolt be, forgalma és nyeresége is csökkent.
MTI-Eco, 2015. október 9. péntek, 07:43
Fotó: Napi.hu

A konszern csütörtökön közölte: 44 millió dollár - részvényenként 2 cent, az egyszeri tételektől megtisztítva részvényenként 7 cent - adózott eredményt ért el. Az elemzői várakozások részvényenkénti 13 centes eredményről szóltak.

A tavalyi év azonos negyedévében a cég még 149 millió dolláros - részvényenként 12 centes - adózott eredményt ért el.

Az értékesítési árbevétel, szintén éves összevetésben, 6,2 milliárdról 5,57 milliárd dollárra csökkent.

A vállalat részvényeinek árfolyama 4,1 százalékkal esett a New York-i tőzsdén a kereskedés zárása előtt.

Jelentésében az Alcoa mindazonáltal azt is hangsúlyozta, hogy ebben évtizedben eddig a várakozásoknál gyengébb ütemben nőtt a globális alumíniumkereslet, ugyanakkor a cég továbbra is arra számít, hogy idén 6,5 százalékkal emelkedik, az évtized végére pedig - 2010-hez viszonyítva - megduplázódik majd a világ alumíniumszükséglete.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK