Csányi 300 000 OTP-részvényhez jutott

Mozgalmasan telt a csütörtök az OTP vezetőinek háza táján: az elnök vezérigazgató 300 ezer részvényhez jutott, az egyik vezérigazgató-helyettes pedig tízezer papírt adott el.
NAPI Online, 2004. december 17. péntek, 14:01
Fotó:

December 16-án Pap Gyula, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese 5600 forintos egységáron tízezer darab OTP törzsrészvényt értékesített. A banknál működő opciós részvényprogram keretében aznap hatvanezer törzsrészvényt hívtak le, ezzel egyidejűleg Baumstark Mihály, igazgatósági tag tulajdonában lévő OTP törzsrészvények száma húszezerrel nőtt. E mennyiség azonban eltörpül a következő tétel mellett: a bónuszprogram keretében ugyanis háromszezer OTP-részvényt hívtak le, ezzel egyidejűleg pedig a leggazdagabb magyarok által a legtehetősebb honfitársunknak tartott Csányi Sándor elnök-vezérigazgató portfóliója ugyanennyivel nőtt. (Ez a péntek kora délutáni tőzsdei árfolyamon 1,7 milliárd forintnak felel meg.)


Az OTP Bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 10 316 014 darabra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK