Cseh benzinkutakat vásárol a Mol

A Mol bejelentése szerint kedden megállapodást írt alá a Bohemia Realty s.r.o. és a Pap Oil Cerpaci Stanice s.r.o. tulajdonosaival a két társaság megvásárlásáról − a vételárról a közlemény nem tesz említést −, amelyek Pap Oil márkanév alatt országos lefedettségű benzinkúthálózatot üzemeltetnek a Csehországban. Az akvizíció 124 töltőállomásra terjed ki, az ügylet zárására a szerződésben meghatározott feltételek teljesítése esetén, így többek között a szükséges versenyhivatali engedélyek megszerzése esetén kerülhet sor.
Józsa Bernát, 2012. július 3. kedd, 17:47
Fotó: Napi.hu

Az új benzinkutak állandó felvevőpiacot biztosítanak a finomítói termékek számára, valamint elősegítik a végfelhasználók közvetlen elérését. A Mol-csoport leányvállalata, a Slovnaft Ceska Republika s.r.o. jelenleg 25 töltőállomást üzemeltet Slovnaft márkanév alatt Csehországban, a kiskereskedelemben 0,7, míg a nagykereskedelemben 18 százalékos részesedéssel rendelkezik. Az ügylet zárását követően a Molnak 149 cseh benzinkútja lesz, mellyel az ország ötödik legnagyobb vállalatává válik a töltőállomások számát tekintve, míg kiskereskedelmi piaci részesedése megközelíti majd az 5 százalékot. A társaság célja, hogy középtávon legalább 10 százalékos részesedést érjen el a piacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK