A piac legnagyobb eseménye, hogy kissé gyengült a dollár, ami mögött - az euróval és a forinttal szemben is - az amerikai alapkamat emelésének elodázása állhat - jegyezte meg Kolba. Egy dollár 228 forint körül mozgott reggel 10 óra előtt.

Az euró/forint kurzus éjjel kissé erősödött, de a reggel folyamán visszagyengült a 280 forintos szint fölé. A reggeli órákban 280,4 forintig emelkedett az euró árfolyama. Kolba ugyanakkor nagyon valószínűtlennek tartotta, hogy a forint elhagyja a 278-283 forintos sávot.

A svájci frank töretlenül tartja értékét és kis mértékben erősödik is. Ez csak a magyar devizának köszönhető, mivel az euró/svájci frank kurzus szinte mozdulatlan. Az alpesi devizát 10 óra előtt 206,3 forinton jegyezték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!