A régiós társak közül a zloty a forinttal karöltve hullámzik jellemzően az erősödés irányába, míg a cseh korona leginkább egy helyben toporog - mondta a Napi Gazdaság Onlinenak Kolba Miklós, az ING devizapiaci üzletágvezetője.


Érdemi mozgást a szakember szerint a délutáni amerikai adatok, így a szokásos heti munkaerő-piaci adat, a Philadelphiai Fed jelentése, illetve a leading indikátorok hozhatnak, ám azok is inkább akkor, ha a vártnál nagyobb lesz az eltérés.


Mindeközben az euró/dollár kurzus az 1,3480-1,3650 közötti sáv közepén tanyázik, kora reggel óta inkább az alsó érték felé araszolva.


A forint így Kolba szerint a hét utolsó két napján a 275,50-278,50 közötti sávban mozog majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!