Csendben gyengült a forint

A reggeli enyhe erősödés után a forint gyakorlatilag picivel a kedd esti 292,60-as szint fölé tért vissza az euró ellenében a hosszú hétvége előtti utolsó kereskedési nap végére.
NAPI, 2012. március 14. szerda, 16:53
Fotó: Napi.hu

A napon belüli gyengülésnek a kezdő löketet az MNB legutóbbi kamatdöntésének jegyzőkönyve adta meg, ám szerepet játszott benne az 1,3030-ig erősödő dollár is.

Ezúttal a lengyel zloty valamelyest alulteljesítette a forintot, amiben közrejátszhatott az is, hogy Alekszandr Grad gazdasági miniszter bejelentése szerint még az idén bevezethetik a bankadót Lengyelországban - tájékoztatta a Napi Gazdaságot Karsai Péter, a Commerzbank üzletkötője.

A forint szempontjából áttételesen a svájci jegybank csütörtöki kamatdöntése, míg közvetlenül Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter pénteki washingtoni útja szabhatja meg az irányt a továbbiakban - tette hozzá a szakember. Amennyiben ugyanis az IMF-fel folytatott informális egyeztetésekről kedvező hírek érkeznének és a nemzetközi jó hangulat is kitart, úgy az euró/forint ismét a 290-es szintet veheti célba.

Szerdán késő délután egy dollárért 225, egy euróért 292,95, míg egy svájci frankért 241,50 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK