A délelőtt folyamán volt egy kis gyengülés, ám ez csak minimális volt, főképp az uniós csúcson tapasztalható tétlenkedés és az euró-dollár árfolyamának lecsorgása miatt - mondta a Napi Gazdaság érdeklődésére Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. Szerinte egyfajta patthelyzet alakult ki a spanyol mentőcsomaggal kapcsolatban, és bár most viszonylag nyugodt a légkör a görögök körül, az, hogy az európai közös bankfelügyelet csak jövőre kerülhet napirendre, csökkentette a globális kockázatvállalási kedvet, ami a forint - és a térségi devizák - árfolyamára is hatással volt.

Ennek megfelelően egy euróért 278,8, egy dollárért 213,6, egy svájci frankért 230,6, míg a japán jenért 2,6920 forintot kértek péntek délelőtt. A szakember szerint a mai nap folyamán esetleg megközelíthetjük a 280-as szintet, de nagy változásokra nem lehet számítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!