Csendes nap volt Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,68 pontos, 0,16 százalékos emelkedéssel, 28 254,34 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.
MTI, 2016. szeptember 21. szerda, 18:20
Fotó: Napi.hu

A Mol 5 forinttal, 0,03 százalékkal 17 140 forintra erősödött, 964,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 60 forinttal, 0,81 százalékkal 7435 forintra nőtt, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 450 forintot ért, forgalma 222,7 millió forint volt.

A Richter papírok árfolyama 39 forinttal, 0,68 százalékkal 5731 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1-en elmondta: csendes kereskedés volt a tőzsdéken. A japán jegybank további ösztönzést jelentett be, ezek között szerepelt egyebek mellett a japán bankszektor segítése. A hírt a tőzsde örömmel fogadta, erős kezdés volt a börzéken, köztük a BÉT-en is, napközben viszont már mérséklődött az eufória, az amerikai Fed esti ülésre figyeltek a befektetők. A piac 80 százalékra árazza azt, hogy változatlan marad az amerikai alapkamat, amennyiben mégis emelné a kamatot a Fed, az jelentős piaci mozgást eredményezne csütörtök reggel. Érdekes figyelni a Fed kommunikációjára, arra, hogy a kamatemelést az év vége felé meglépnék-e.

Pleschinger Gyula úgy látja, hogy a forint erősödése kifulladt. Szerinte lendületet a forint akkor vehet, ha a külföldi kötvényvásárlók megjelennek a magyar piacon, addig maradhat a viszonylag szűk stabil kereskedési sáv a forint kereskedésében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK