A főbb ázsiai részvénypiacok közül sok zárva tartott ma, nem volt kereskedés Kínában, Hongkongban, Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Dél-Koreában, Szingapúrban és Tajvanon sem. A japán tőzsdén volt kereskedés, de csendesen folyt a nap, a Nikkei végül stagnálással zárta a napot.

Az energiaszektor szereplői estek ma reggel a japán tőzsdén, követve az olaj árfolyamának esését. Az Inpex részvényei 1,8 százalékkal kerültek lejjebb. Jól teljesítettek viszont az exportorientált vállalatok papírjai, az Elpida Memory 1,7 százalékkal, a Casio Computer 1,7 százalékkal, a Mazda Motor 1,6 százalékkal menetelt felfelé.

A Panasonic részvényei viszont 1,4 százalékkal kerültek lejjebb azt követően, hogy a Moody's csökkentette a cég hitelbesorolását a jen erősödésére és a tv-üzletágának problémáira hivatkozva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!