Csengettek az Alteónak

Az Alteo új részvényeivel ünnepélyes csengetés keretében ma kezdték meg a kereskedést a Budapesti Értéktőzsdén.
Napi.hu, 2016. november 7. hétfő, 09:32
Fotó: Napi.hu

A nap nem is lehetett volna kedvezőbb, hiszen ez az első nap amióta újra mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába helyezte az országot - mondta Végh Richárd a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója. Ezzel egy időben a BUX index történelmi csúcspontjára került. A tőzsde új fejlesztési programjának az Alteo bevezetése mindenképp fontos lépése, az idei 3 kötvénykibocsátás után ez az első részvénykibocsátás és napokon belül jöhet a következő.

Az Alteo kibocsátással végül több mint 1,3 milliárd forint értékű részvény került a piacra, 4630 forintos áron. Ehhez képest a mai napi forgalom eddig minimális 250 darab, az utolsó kötés 4926 forinton született.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK