Az ázsiai irányadó indexek veszteséget jeleznek, s a New Yorkban elszenvedett, 3,6-4 százalék körüli mínuszok után is a negatív tartományban mozognak a határidős indexek. Elemzők szerint újabb lejtőre számíthatunk a pesti parketten.


A BÉT irányadó indexe a negatív tartományban kezdett pénteken, 0,3 százalékos mínuszt regisztrált a kereskedés első percében, amikor az OTP és a Richter részvényeire az első kötések a csütörtöki záróárnál magasabban érkeztek.


Az OTP papírjai újra 6000 forint fölött forogtak nyitásban, 0,1 százalékos pluszban, míg a Richter részvényei 0,3 százalékos áremelkedés után 41 125 forintot értek. Az első percek után a bankpapírt újra visszakötötték 6 ezer alá, 0,3 százalékos mínuszban már csak 5980 forintot ért, miután a 6000 fölé beállt vevőket behúzták az apadó árfolyamú papír kereskedésébe.

A Mol részvényei 0,3 százalékkal 22 400 forintra értékelődtek le, míg a Magyar Telekom papírjai 0,6 százalékkal értek kevesebbet, így 666 forinton álltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!