Csökkenéssel zárt a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 92,27 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 21 126,96 ponton zárt kedden.
MTI-Eco, 2015. szeptember 15. kedd, 18:10
Fotó: Napi.hu

A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója elmondta: az előző napi szép teljesítménnyel szemben kedden a BÉT-en kívül alig volt mínuszos tőzsde Európában. A Mol folyamatos nyomás alatt volt, az OTP is lefelé tartott, csak a Richterben volt némi "erő". A piac arra vár, hogy az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) áldását adja a Richter Cariprazine nevű termékére, vélhetően ez a spekuláció húzza felfelé a gyógyszerpapír árfolyamát - mutatott rá.

Hozzátette, egyébként színes volt a nap. A nyugat-európai piacok stagnálással kezdtek, utána jó nagy esés, majd emelkedés és újabb visszaesés következett, végül a zárásra plusz 1 százalék fölé, a napi csúcs környékére mentek fel a német indexek. A magyar piac az utolsó egy órában tudott némileg emelkedni, de csak a délutáni átlagos árakig. A Richter a nap végére beerősített, a 4290 forintos napi csúcson zárt. A Mol 13 ezer forint alatt is járt, de szépíteni tudott a nap végére - mondta Varjú Péter.

A Mol árfolyama 125 forinttal, 0,95 százalékkal 13 055 forintra csökkent, 1,7 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 87 forinttal, 1,58 százalékkal 5435 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 2 forinttal, 0,51 százalékkal 396 forintra erősödött, forgalma 168,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 58 forinttal, 1,37 százalékkal 4290 forintra nőtt, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 1613,89 ponton zárt kedden, ez 9,47 pontos, 0,58 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK