Ázsiában alapvetőpen beadták a piacokat, igaz, ez mostanában nem sokat jelent, volt rá példa, hogy ezután Európa nagy pluszban zárt - mondta Burány Gábor a Strategon üzletkötője.

Nyitás előtt 9 perccel az OTP és a Mol is feljebb készül nyitni, egyelőre nyoma sincs a tegnap a zárószakaszban bent tolongó eladóknak.

A délután fél háromkor érkező amerikai GDP adatig mérsékelt csökkenés elképzelhető, jelenleg a DAX futures is inkább az esést valószínűsíti, kisebb csökkenést mutat.

Burány szerint a nyersanyagok vezérelte profitrealizálás - ami az arany és az olaj esésével megindult - előbb-utóbb a részvénypiacra is átragadhat, így emelkedésre már nem érdemes játszani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!