Csökkenő eredmény a Linamarnál

Növekvő bevétel mellett apadó nyereségről számolt be a Linamar.
Andacs Botond, 2007. november 13. kedd, 10:04
Fotó:

Mintegy 1,3 milliárd forinttal nőtt a Linamar Hungary Nyrt. első kilenc hónapjának bevétele az előző év hasonló időszakához képest.
A társaság árbevétele így 22,244 milliárd forint volt, azaz a 6,2 százalékkal nőtt.

A társaság mezőgazdasági és általános gépgyártó üzletágának bevétele 1,343 milliárd forinttal nőtt, míg az autóipari és precíziós üzletág bevétele 40 millióval csökkent.

Az üzemi eredmény 2007 szeptember 30-án 1,65 milliárd forint volt, ami mintegy 27 százalékos csökkenés a tavalyi 1,256 milliárdos eredményhez képest. Ugyanakkor a társaság tevékenysége mindkét iparági szegmensben nyereséges volt, de a bruttó eredmény 14,3 százalékkal csökkent.
A mérleg szerinti eredmény 34,2 százalékkal csökkent és 1,171 milliárd forint lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK