Csökkenő gázüzletág-veszteségre számít a Mol

Az idén jelentősen csökken a tavalyihoz képest a Mol Rt. földgáz-üzletágának vesztesége - jelentette az MTI a cég elnök-vezérigazgatóját idézve. Tavaly a gázüzletág 117 milliárd forintos mínuszt termelt, az idei első negyedévben pedig már csupán 6,7 milliárd lett a veszteség.
NAPI, 2002. június 17. hétfő, 15:07

Az év elején Hernádi Zsolt még úgy nyilatkozott, hogy reálisnak tartja az energiahivatal becslését, amely szerint - a júliusi gázáremeléssel számolva - már nem kell veszteségesnek lennie a gázüzletágnak. A gázáremelést az új kormány elvetette, így a veszteség eltűnése helyett annak csökkenésére van kilátás.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK