Csökkenő hozam a kincstárjegy-aukción

A 12 hónapos diszkont kincstárjegyek átlagos hozama 9,11 százalékra csökkent a csütörtöki aukción.
Leszák Tamás, 2009. július 9. csütörtök, 12:37
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) 12 hónapos diszkont kincstárjegy aukcióján 36 bázisponttal, 9,11 százalékra csökkent az átlaghozam csütörtökön, miután a két héttel ezelőtti aukción 10 bázisponttal, 9,47 százalékra csökkent, egy hónapja 7 bázisponttal nőtt. A legmagasabb elért hozam 9,15 százalék, a legalacsonyabb 9,05 százalék lett. - írja az MTI Eco. Az ÁKK az előző aukcióknál magasabb, 40 milliárd forint helyett 50 milliárd forint értékben hirdetett meg kincstárjegyet jegyzésre. Az elsődleges forgalmazók 200,1 milliárd forint értékben tettek ajánlatot, az ÁKK ebből 65 milliárd forintot fogadott el. A benyújtott és elfogadott ajánlatok aránya így 3,08 lett a két héttel ezelőtti 2,25-ös, és az egy hónappal ezelőtti aukció 3,48-as mutatója után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK