Csökkenő hozam, csökkentett értékesítés a dkj aukción

A meghirdetettnél alacsonyabb összegben, csökkenő hozamon értékesített 12 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki aukcióján.
MTI-Eco, 2015. szeptember 24. csütörtök, 14:40
Fotó: Napi.hu

Az ÁKK 20 milliárd forintot hirdetett meg jegyzésre a papírból. Az elsődleges forgalmazók ugyanekkora összegre nyújtottak be ajánlatot, amelyből az ÁKK 18 milliárdot fogadott el. Az aukciós hozam 0,47 százalék volt, 6 bázisponttal alacsonyabb a legutóbbi aukción kialakult hozamnál, de 2 bázisponttal magasabb a másodpiaci referenciahozamnál.

A 12 hónapos dkj aukciós hozama az idei év elején 1,79 százalék volt, 2014-et 3,07 százalékon, 2013-at 5,30 százalékon kezdte, 2012 elején pedig még 9,96 százalékon állt.

A 12 hónapos diszkont kincstárjeggyel együtt piacra vitt 5 éves lejáratú változó kamatozású kötvényből 10 milliárd forintot hirdetett meg az ÁKK. Az elsődleges forgalmazók 47,8 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be, és az ÁKK végül 15 milliárdot fogadott el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK