Csökkent a hozam az aukción

Nem egészen kétszeres túljegyzés és csökkenő hozamok mellett keltek el a háromhónapos diszkontkincstárjegyek az ÁKK keddi aukcióján.
NAPI, 2012. szeptember 4. kedd, 13:02
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ 45 milliárd forint értékben hirdette meg D121212 jelű értékpapírját, amire közel 88 milliárd forintnyi ajánlat érkezett be. Az érdeklődés így jócskán elmarad az egy héttel ezelőtti 104 milliárdtól. Az ÁKK a meghirdetettnek megfelelő mennyiséget fogadott el az ajánlatokból. Az aukción 6,68 százalékos átlagos hozamszint alakult ki, ami az egy héttel ezelőtti hasonló aukción kialakult 6,84 százalékos, illetve a 6,71 százalékos hétfői másodpiaci benchmarktól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK