Az Elmű árbevétele ugyan 13 milliárd forinttal 149,5 milliárd forintra nőtt az elmúlt évben, a magasabb beszerzési árak miatt, amit a cég nem tudott áthárítani teljesen a fogyasztókra, üzemi szinten a korábbi 11,1 milliárd forinttal szemben mindössze 8 milliárd forintot ért el. Ráadásul közel egy milliárd forinttal nőttek a kamatkiadások is, amit csak kisrészben tudott ellensúlyozni, hogy közel 400 millió forint származott egyik kft.-jének eladásából. Az adózott eredmény a korábbi 8,5 milliárd forinttal szemben így most 6,3 milliárd forintot tett ki. A társaság egyébként elég nagyvonalúan fizet osztalékot - tavaly közel a teljes összeget kiosztották -, az idén viszont a befektetőknek kisebb osztalékkal kell majd beérniük.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!