Csökkent az állampapírok hozama a keddi aukción

Hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
MTI, 2016. szeptember 20. kedd, 12:47
Fotó: Napi.hu

A heti rendszerességgel tartott 3 hónapos diszkontkincstárjegy-aukción az ÁKK 40 milliárd forintért vitt piacra állampapírt.

Az elsődleges forgalmazók 71,92 milliárd forint ajánlatából az ÁKK 40 milliárd forintot fogadott el, az előző aukciónál 1 bázisponttal alacsonyabb, 0,45 százalékos aukciós átlaghozammal. Az előző kereskedési napon, hétfőn a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon 0,47 százalékos referenciahozam alakult ki.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegy az idei évet 1,13 százalékos aukciós átlaghozammal kezdte, 2015 elején a hozam 1,84 százalékon, 2014 elején 2,90 százalékon, 2013 elején pedig 5,49 százalékon állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

nitro, 2016.09.20 13:30

Ezen számok ismeretében még durvább hűtlen kezelés a letelepedési kötvény offshore biznisz! :)
De hát ki merne vizsgálódni a pártbizottságon? :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html