Az árbevétel értéke a konszolidációba teljeskörűen bevont társaságok tevékenységéből származó árbevételeit tartalmazza, ami az EMG Médiacsoport Kft. és konszolidációba teljeskörűen bevont leányvállalatai tekintetében a megvásárlástól kezdve az időszak végéig (2007.03.07-2007.06.30.) mintegy 800 millió forint volt. Ezzel egyidejűleg az anyagjellegű ráfordítások több mint 70 százalékkal, valamint a személyi jellegű ráfordítások 300 százalékkal növekedtek a cégcsoport már fentebb is említett bővülésből adódóan. Az értékcsökkenési leírás csökkenése nagyrészt a cégcsoport által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódó termékek eladási tecnikája változásának tudható be. Az üzleti tevékenység eredménye az előz év ugyanezen időszakához képest közel 250 millió forinttal javult, melynek alapvető oka az ISP tevékenység eredményességének növekedése. Az EMG Médiacsoport Kft. cégcsoportja a 2007.03-07-2007.06.30 időszakban a konszolidált eredményhez érdemben még nem járult hozzá, azonban a 2006. évi veszteséges működéshez képest újra növekedési pályára állt. A pozitív pénzügyi eredmény jelentős mértékben elmarad a 2006. év azonos időszakához képest, melynek oka, hogy a 2006. I. félévben kimutatott pénzügyi eredményt legnagyobb részt egy egyszeri tétel – a 2005. évben értékesített EBPP.HU Zrt. részesedés értékesítéséből származó, a pénzügyi műveletek bevételei és nyereségei soron kimutatott 180 millió forint - tette ki. Az első féléves adózott vállalkozási eredmény 7,6 millió forintos nyereséget mutat a bázisidőszak 67 millió forintos profitjához képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!