Csökkentek az állampapír hozamok

Főleg a hosszú oldalon csökkentek kedden az állampapír-hozamok a másodlagos piacon.
NAPI, 2011. június 21. kedd, 16:56
Fotó:

A rövid oldalon ugyan a három hónapos papírok hozama 5,85 százalékon stagnált és az egyéves hozam 5 bázisponttal 5,95 százalékra emelkedett, de a hathónapos lejáratú adóspapírok hozama 2, míg az éven túli lejáratok esetén 4-6 bázisponttal csökkentek a hozamok. A három- és ötéves papírok hozama 6,57 és 6,99 százalék volt, míg a tíz és tizenötéves lejárat esetén 7,25 és 7,24 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK