A perifériás piacokon, amilyen a BÉT is nincs már olyan dinamikus vétel, hiszen mindenki érzi, hogy a fő piacokon érett a helyzet a korrekcióra. Márpedig ha ez megtörténik, akkor már a kisebb piacokon nem lehet eladni. Ez a magyarázat a BUX utóbbi napokban látott alulteljesítésére is - vélekedett Farkas Róbert a Strategon vezető üzletkötője.

Ha új világrend van érvényben és innen még nagyon fölmegyünk, akkor belevesznek majd ezekbe a piacokba is, de egyelőre ez még nem dönthető el - tette hozzá a szakértő.

Felhívta a figyelmet, hogy kicsi a forgalom a BÉT-en, de az amerikai piacon is nagyon alacsony forgalom mellett dőlnek az újabb csúcsok.

Farkas a fentiek miatt nem vár nagy esést, de nagy emelkedést sem a magyar piacon, folytatódhat az iránykeresés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!