A keresetekkel kapcsolatos optimizmus az építkezési és a technológiai vállalatok részvényárfolyamát nyomta fel. A Sumitomo Mitsui pénzügyi csoport is segített a Nikkeinek, a papírok 1,5 százalékkal emelkedtek ma. A Nikkei 42,75 ponttal hízott, 11856,46-ra, tavaly július 1. óta ez volt a legmagasabb záróérték. A TOPIX index a 2004. június 30-i értéket fejelte meg: csütörtökön 0,32 százalékkal emelkedett 1189,52 pontra. Elemzők szerint az a várakozás bátorítja a tőzsdét, miszerint 2005-ben a japán gazdaság végre erősödik, és a kínai és indiai gazdasági növekedés kedvez a japán vállalatoknak - elsősorban az építőipari és az acélipari cégeknek.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!