Ötmilliárdot meghaladó forgalma volt egyedül az OTP részvényének, amely 4650 forintos árával a BUX-hoz hasonlóan történelmi csúcson zárta a kereskedést. A bankpapír a nap folyamán a 4700 forintos árfolyamszintet is megközelítette, de az erős ellenállásnak bizonyult, így öt forinttal lejjebb visszafordult. Kevésbé impozáns, de panaszra okot nem adó kereskedése volt a Molnak, amely egy százalék alatti emelkedéssel, de majd 4 milliárd forintos forgalommal zárta a napot. A BorsodChem szintén erősödött, a papír mindazonáltal még mindig meglehetősen közel tartózkodik a nemrégiben történt nyilvános értékesítés árához. A Richter tovább tudta folytatni előző napi emelkedését, a gyógyszergyári részvény ára újra a 23 ezer forintos szintet közelíti, sőt a nap folyamán el is érte azt. A szektortárs Egis is több mint két százalékot emelkedett. Hirtelen élénkült meg az RWE-s áramszolgáltatók részvényeinek piaca. A több mint egy hónapja tartó stagnálás után egy nap alatt lépte át mind az Elmű, mind az Émász a korábban felső határnak számító 16 ezer, illetve 7500 forintos árfolyamot mindkét esetben viszonylag nagy forgalom mellett. Vesztesei is voltak a napnak: az idén sokat erősödött Danubius 3,5 százalékot esett, a Fotex pedig internetes áruházának időleges bezárása miatt ennél is többet vesztett árából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!