Kezdetben az olajcégek és a technológiai szektor képviselőinek esése határozta meg a nemzetközi részvényindexek mozgását. A tíz hónapja nem látott szintre csökkenő olajár alapvetően kedvezett a piacoknak, ám az energiaszektorban érdekelt cégeknek közel sem tett jót. Ráadásul a Merrill Lynch leminősítette az ágazat egészét, mondván, nem várható további eredménynövekedés tőle. Az olajcégek nem voltak egyedül, a technológiai ágazatban ugyanis a gyengébb eredményt kilátásba helyező Marvell Technology Group mélybe rántotta a papírokat. Később azonban megfordult a trend, a csökkenő költségek nyomán várható jobb eredmények felkeltették az érdeklődést a vállalati részvények iránt, ami végül minden idők legmagasabb szintjére lökték a Dow Jones indexet. A Dow végül 0,49 százalékkal, 11 727,34 pontra, a S&P–500 0,27 százalékkal, 2243,65 pontra, a Nasdaq 0,21 százalékkal, 1334,11 pontra nőtt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!