Csúcsot döntött Budapest

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 82,73 pontos, 0,22 százalékos emelkedéssel, 38 325,93 ponton zárt pénteken, ami új történelmi csúcs. A részvénypiac forgalma 16,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. szeptember 15. péntek, 18:25
Fotó: Napi.hu

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en kifejtette: napközben tipikusan pénteki hangulatban telt a kereskedés a BÉT-en, a záró szakaszban azonban átlagon felüli forgalmat teljesített a magyar piac a régiós CECE index hétfőtől érvényes átsúlyozásával összefüggésben, amelyben a magyar részvények is érintettek.

Miró József, az Erste Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a Londonban péntek reggel történt terrortámadás némileg negatív hatást gyakorolt a nemzetközi piacokra, a BUX-index mozgását azonban a hír nem befolyásolta.

A vezető papírok közül kiemelte a Molt, amelynek továbbra is emelkedik az árfolyama, ez az elemző szerint a részvény hamarosan életbe lépő felaprózásával van összefüggésben. (A névérték nyolcadolásával az ezer forintos részvények helyébe 125 forintos részvények lépnek, amelyekkel szeptember 26-tól lehet kereskedni.)

A Mol 255 forinttal, 1,05 százalékkal 24 510 forintra erősödött, 3,7 milliárd forintos forgalomban, így a részvény árfolyama új éves csúcsára emelkedett.

Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 1,05 százalékkal 10 325 forintra csökkent, forgalmuk 7,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,84 százalékkal 483 forintra nőtt, forgalma 512,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 88 forinttal, 1,33 százalékkal 6729 forintra emelkedett, a részvények forgalma 3,4 milliárd forintot ért el.

A német tőzsde legfrissebb ügyeiről itt olvashatja cikkünket.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK