A Napi Gazdaság szerdai számának cikke

Az aggasztó jelek közül a legfontosabb, hogy a 200 napos mozgóátlagot alulról felfelé metszette az 50 napos mozgóátlag, s ezzel az euró árfolyama úgynevezett aranykeresztet kapott, a forinté pedig "halálkeresztet".

A két mozgóátlag metszése azért lehet kiemelten fontos, mert olyan jelzés, amelyet még a technikai elemzés eszköztárára keveset adó befektetők is szemmel tartanak.

"Üzenete" pedig a következő: a forint erősödő korszakának vége, s innen további gyengülés lehet a valószínűbb.

Az euróval szembeni keresztárfolyam mindenesetre nem sok jót ígér.

A gyengülést jelző trend, amely április végén indult, 262 forintos euróárfolyamnál, egyelőre töretlen, s az RSI mutató sem törte le a mozgáshoz tartozó trendvonalát.

A keresztárfolyam egy nagyobb és egy kisebb sávozásból is kitört felfelé.

Az egyiket a 277 és 262 forint közötti szintek határozták meg, az ebből a kitörésből számolt célár 292 forint, míg a másik 271 és 282 forint között zajlott le, az ebből számított célár szintén a 292-293 forintos tartományban található.

Így technikai szemmel nagy a valószínűsége, hogy az árfolyam meglátogatja ezt a szintet.



Ahhoz, hogy a pesszimista forgatókönyveket el lehessen vetni, a következőknek kellene legalábbis középtávon teljesülnie.

Egyrészt meggyőző, 280 forint alatti zárásokat kellene produkálnia az euró forinttal szembeni keresztárfolyamának, másrészt illene kikeveredni a forint gyengülését jelző trendcsatornából, amelynek alsó széle a 276 forintos magasságban húzódik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!