Az irányadó nyugat-európai részvényindexek a DAX vezetésével esnek, a befektetőket az Ukrajnával kapcsolatos hírek bizonytalaníthatták el, valamint az, hogy Amerikában a vártnál gyengébb adatok láttak napvilágot. A magyar tőzsdén is erőteljes eladások voltak tapasztalhatóak, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy nem magyar-specifikus az esés, az orosz, az osztrák, a cseh és a lengyel piacon is hasonló folyamatok voltak tapasztalhatóak.

A kereskedés utolsó szakaszában tovább ütötték az OTP-t, az árfolyama közel 4,5 százalékot zuhant, ezzel a napi mélypontja közelében zárt. Utoljára 2012 novemberében járt ilyen alacsonyan a bankpapír árfolyama. Az esés hátterében az állhatott, hogy az ukrán jegybank inkább elengedte a korábban még sávban tartott hrivnyát, ami miatt az a világ legnagyobb bukását produkálta idén. Bár a lebegő árfolyamrendszerre való átállás nem irracionális lépés, de az, hogy ezt a piac kényszerítette ki, már nem túl szerencsés. A gyengülő hrivnya természetesen csökkenti a külföldi bankok (így az OTP) eredményét és még nagyobb késedelmeket (és potenciális veszteségeket) okozhat a devizahitelek esetében.

A Magyar Telekom árfolyama 0,9 százalékot esett azt követően, hogy nagyjából az elemzők várakozásainak megfelelő negyedéves, és a menedzsment terveinek megfelelő egész éves számokat tett közzé.

A Mol árfolyama 2,6 százalékot esett, így 2009 óta nem látott szinten zárt.

A Richter árfolyama 0,1 százalékot esett a tegnapi záróértékéhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!