A BUX viszont zárásra 20 904,8 pontra esett vissza, az egy órával korábban elért napi 21 080 pontot jelentő csúcsáról. Az utolsó egy óra visszaesésében valószínűleg a napon belül nyílt long pozíciók zárása játszhatta a főszerepet.Erre lehet következtetni abból is, hogy a legérzékenyebben a spekulánsok fő kedvence az OTP reagált, amely az 5566 forintos napi maximumáról egy pillanat alatt hullott vissza 5470 forint környékére. A záró ár végül 5462 forint lett, ami még 0,2 százalékos pluszt jelentett. A Mol 0,9 százalékos emelkedéssel sikeresen átlépte a 16 000 forintos szintet, ami hétfőn még soknak bizonyult. A záró ár 16 130 forint lett, ami nem sokkal maradt el a napon belüli 16 205 forintos csúcstól.A Magyar Telekom teljesített a legjobban vezető részvények közül, az 1,1 százalékos emelkedés 738 forintos utolsó értéket jelentett. Ez az ár a napi csúcsa is volt a részvénynek. A hétfőn jelentőset száguldó Richter 0,2 százalékkal 42 300 forintra esett vissza.A kisebb részvények közül 20 százalékot tudott drágulni a Bookline és az Externet, a Linamar pedig 6 százalékkal zárt magasabban. Ugyanakkor a jó eredményeket közlő Kulcs-Soft 4,1 százalékkal 910 forintig hullott vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!