Csúnyán elintézték az OTP-t

Miután továbbra is döntésképtelenek az amerikai politikusok a költségvetéssel illetve az adósságplafonnal kapcsolatban, az európai és amerikai piacokon kivártak az újabb pozíciók nyitásával a befektetők. A hazai tőzsdén is óvatosak voltak a a piaci szereplők, a BUX egész nap szűk sávban oldalazott, végül az OTP több mint 2 százalékos esése miatt fél százalékkal került lejjebb.
portfolio.hu, 2013. október 14. hétfő, 18:31
Fotó: Napi.hu

Az egész hétfői kereskedésben a pénteki záróértékek közelében folyt a kereskedés a nyugat-európai és a régiós piacokon is. A BUX alacsony 3,6 milliárd forintos forgalom mellett végül 0,5 százalékkal került lejjebb, mellyel a régió sereghajtója volt. A befektetők óvatossága mögött elsősorban az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos egyezség hiánya, valamint az amerikai banki szünnap állhatott.

A budapesti blue chipek közül az OTP alulteljesítő volt, 2,2 százalékot esett, melyben a devizahiteles mentőcsomag körüli bizonytalanság és az utóbbi napok emelkedését követő profitrealizálás jelentős szerepet játszhatott.

A MOL 0,3 százalékot emelkedett annak ellenére, hogy az INA helyzetét még nem sikerült rendezni, Richter 0,7 százalékot erősödött, míg az Egis 0,1 százalékkal került lejjebb.

A Magyar Telekom bár 287 forinton új történelmi mélypontot ütött délelőtt, végül 293 forinton fejezte be a kereskedést, ami a pénteki záróárhoz képest 0,3 százalékos esést jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK