Mint mondta az előző nap megjelent német beszerzési menedzserindex jó hatással volt a hazai fizetőeszközre, hiszen annak árfolyama az euróval szemben 300,95-ről egészen 298,45-re esett péntek délutánig. Az árfolyamra még az is hatással volt, hogy az Egyesült Államokban napvilágot látott legfrissebb újlakás-piaci statisztika jóval gyengébb lett a vártnál. Ez egyrészről rossz hír, hiszen a gazdaság lassulásáról ad képet, másrészt viszont tovább tolhatja a Fed eszközvásárlási programjának visszafogását - mondta Csajbók, aki szerint várhatóan a közeljövőben nem nagyon fog változni az összkép, így valószínűleg hamarosan ismét 300-as eurószint fölé gyengül a hazai fizetőeszköz. Péntek délután tehát egy dollárért 222,7, egy fontért 347,1, egy svájci frankért 241,9, míg a japán jenért 2,2612 forintot kértek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!