A vezető részvények közül kiemelkedett a Richter, melynek kurzusa 5,0 százalékot hízott. Az OTP-papír árfolyama 3,0, a Matáv-é 4,0, a Mol-é 0,8 százalékot erősödött. Csütörtök este 11,40 százalékon állt a magyar valuta a sáv erős oldalán, alig 1 bázisponttal gyengébben a szerdai záró értéknél. Az euró este 244,50-244,70 forintot ért. A dollár késő délutánra 250,40-250,60 forintig emelkedett. A legfrissebb adatok szerint 2 ezerrel kevesebben jelentkeztek a múlt héten munkanélküli segélyért az Egyesült Államokban, mint az azt megelőző héten: összesen 389 ezren. Ez a szám némileg felülmúlta a várakozásokat, amelyek 385 ezer munkanélkülit prognosztizáltak. Júliusban - két hónapon át tartó esés után - a várakozásokkal ellentétben sem nőttek igazán a brit kiskereskedelmi eladások. A szezonálisan kiigazított adatok szerint havi összehasonlításban 0,3, éves összevetésben pedig 4,5 százalékos emelkedés történt - ilyen lassú ütemű, éves szintű növekedésre 18 hónapja nem volt példa. Elemzők 0,6, illetve 4,7 százalékos bővülést vártak. A német gazdaság a második negyedévben a vártnál nagyobb 0,3 százalékos növekedést produkált, Semlegesről piaci átlagon felülire javította a Microsoft-papírok ajánlását a Salomon Smith Barney elemzője, részvényekre adott célárfolyamot pedig 56 dollárról 59-re emelte. A szakértő azzal indokolta döntését, hogy felméréseik szerint a vállalat a következő fél év során egyre nagyobb részt hasíthat ki a vezető cégek informatikai megrendeléseiből, ráadásul nő a Windows piacrészesedése is. A Pinault Printemps Redoute SA (PPR) francia kiskereskedelmi csoport részvényeinek árfolyama tegnap közel 20 százalékkal, azaz egy évtizede nem látott mértékben megugrott, miután bejelentette, hogy 825 millió euróért eladja a Guilbert csomagküldő áruház iroda termékeket forgalmazó üzletágát a második legnagyobb amerikai irodaieszköz-értékesítő Staples Inc.-nek. A tavaly szeptemberi terrortámadások után az egész repülőgépgyártó iparágat sújtó jelentős visszaesés miatt csaknem 45 százalékkal csökkent a Rolls-Royce Plc. első féléves nyeresége az előző év azonos időszakához viszonyítva. A társaság már egy hete bejelentette a várható visszaesést, és úgy tűnik a befektetők bíznak a cégvezetés bölcsességében a problémák áthidalását illetően, mivel a Rolls-Royce papírok árfolyama csütörtökön 15,3 százalékot emelkedett. Üzleti évének harmadik negyedében a vártnál kisebb mértékben csökkenő profitról számolt be a ThyssenKrupp AG. A német acél- és gépipari csoport a fenti időszakban 316 millió euró, adózás előtti nyereséget ért el, az egy évvel korábbi 435 millió euró után, illetve a Reuters 145 milliós prognózisával szemben. A hír hatására a cég papírjai több, mint 5 százalékot erősödtek a frankfurti börzén. Német lapjelentés szerint feldarabolják a csődbe jutott fotókereskedelmi láncot, a Photo Porstot, miután kudarcot vallott minden kísérlet a cég megmentésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!